Версия для печатиНа печать Написать письмоНаписать письмо ВойтиАвторизация Карта сайтаКарта сайта
Православна Дарниця
Православна Дарниця
Головна
 
Св. Прав. Іоанн Кронштадтський: Житіє і Писання
 
Церковні новини
 
Життя парафії
 
Розклад Богослужінь
 
Будівництво храму
 
Церковні Таїнства і Священнодії, що здійснюються на потребу православних
 
Настоятель
 
Виступи, статті
 
Проповіді
 
Як нас знайти
 
Ваші пожертви
 
Контакти
 

Виступи на радіо, газетні статті настоятеля храму прот. Нестора Коломійця

Сповідь. частина I

11.01.2009

   Здоров`я – один з найбільших дарів Божих, а хвороба – одне з найбільших випробовувань для кожної людини. У більшості випадків причиною хвороб є наші гріхи. І гріх у Православ`ї є не просто формальне порушення Закону, а хибний спосіб життя, смертельна рана, яку ми завдаємо і своїй душі , й своєму тілу. Тому й при хворобі необхідно лікувати не лише тіло, але й душу, і для цього не варто звертатися до новоявлених лже- цілителів, екстрасенсів, астрологів, відунів, бабок, які всі свідомо чи несвідомо служать дияволу, і через це, можливо навіть не розуміючи і не бажаючи того, завдають шкоду не лише нашій душі, але дуже часто й тілу.

   Зцілення людини відбувається у Церкві, яку заснував Сам Господь Ісус Христос, і яка має від Бога всі необхідні ліки для кожного з нас. Але перш ніж отримати  небесні дари, треба зрозуміти, що їх у нас немає, засумувати через це, і захотіти їх усім своїм єством – тобто пройти через каяття. Покаятись - це не просто пожалкувати, що у нашому житті були ті чи інші негативні моменти, розповісти про них на сповіді. Каяття – це внутрішнє перенародження людини, переломний момент у нашому житті. Каяття – це сором і огида до своїх гріхів, бажання позбутися них, бажання почати літопис свого життя з чистої сторінки. “Різка переміна” - Саме так можна перекласти цей термін на сучасну мову. Переміна в поглядах, в думках, у способі життя, в поведінці – все має бути підпорядковане Божим Заповідям, новому життю, яке дає нам Господь. Комусь це може видатись фанатизмом, якимось рабством релігії… Але хіба йдеться про фанатизм у реанімації, коли від сумлінного, суворого виконання рекомендацій лікаря залежить життя пацієнта? “Ти прийшов у лікарню, не йди звідси хворим!”, - каже священик бажаючому приступити до сповіді, розуміючи під цим, що грішник повинен щиро розкаятися в усіх гріхах, жодного з них не приховуючи. Так, ми смертельно хворі гріхом, і від того, як швидко ми це зрозуміємо, як сумлінно і серйозно будемо  лікуватися, залежить наше спасіння. Церква – це лікарня, у якій ми можемо зцілити не лише душу, а й тіло, і про це свідчать тисячі і тисячі чудесних зцілень, які постійно відбуваються у Православії.

  Але не лише тіло зцілюється в Церкві: зцілення потребують і наша воля, яка легко схиляється до гріха, наші почуття, які намагаються затьмарити нашу свідомість, і через це приносять нам страждання, наш розум, який часто сприймає зло як добро, обирає гріх. Все в людині заражене гріхом, від цього всі проблеми і кожного з нас, і людства в цілому, тому все в людині потребує зцілення. І от каяття і є початком цього зцілення, початком на шляху одужання, початком нашого якісно нового життя з Богом у Його Церкві…

А про те, як готуватись до сповіді, як правильно сповідуватись, читайте в наступній частині.

 

Комментировать » Комментариев (0)


К списку статей
Другие статьи